pokret snaga srbije logo.jpg Pokret Snaga Srbije – Bogoljub Karić održao je 25. marta drugu vanrednu skupštinu na kojoj je doneta Politička platforma kojom se Pokret definiše kao moderna i proevropski orijentisana partija. Pošto po treći put u poslednjh godinu i više dana predsednik, Bogoljub Karić, nije u mogućnosti da se direktno obrati delegatima, jer je politički prognan od izvršne vlasti u odlasku, on je u telefonskom javljanju poručio delegatima da je ponosan na hrabrost i istrajnost članova PSS-BK.
Bogoljub Karić je ponovio da je pokret jedina politička opcija u Srbiji koja se dosledno bori protiv svih onih koji žele da rasprodaju zemlju, da otuđe Kosovo i Metohiju i da nas spreče da odista krenemo putem evroatlanskih integracija i demokratije i evropskih standarda. On je rekao da je sada više nego ikada uveren da se Srbijom upravlja iz četiri kafane, tri kompanije i dva stana.
Na skupštini je upućen i otvoren poziv za odbranu elementarnih ljudskih prava i sloboda lidera Pokreta, Bogoljuba Karića, koji se zbog volje političkih oligarha u Srbiji već više od godinu dana nalazi u političkom progonstvu.
Predsednik demohrišćanske stranke Srbije Vladan Batić, koji je bio gost skuoštine, rekao je da mu je žao što u sali ne vidi ljude koji su se godinama izjašnjavali kao veliki prijatelji Bogoljuba Karića.
Gost iz Vojvodine, generalni sekretar Lige Socijaldemokrata, Dušan Radaković, rekao je da je ponosan na to što u koaliciji sa Pokretom već tri godine, u pokrajini, učestvuje u vlasti. MI smo koalicija u vlasti znači onda kada je dobro, međutim danas sam ovde zato što članovima Pokreta pružamo podršku i onda kada je njima najteže. Onda kada, samo zbog toga što misle drugačije bivaju progonjeni.
U ime intelektualaca koji nemaju priliku da se pojavljuju u medijima prisutnim delegatima obratio se i Prof. dr. Kostadin Pušara.
Nosilac liste Pokreta Snaga Srbije na nedavnim parlamentarnim izborima, Milanka Karić, poručila je sa skupštine Pokreta da će se neko stideti svoje političke biografije jer će morati da objasni kako, kao demokrata, sprovodi progon političkog protivnika među kojima je Bogoljub Karić. Prema njenim rečima Bogoljub ne traži nikakvu privilegiju, već samo da mu se garantuje da će sa slobode moći da dokaže svoju nevinost, iako je posao tužioca da dokazuje bilo čiju krivicu.
Na skupštini PSS-BK bilo je reči i o statusu Kosova i Metohije. Dragomir J. Karić, zamenik predsednika PSS-BK podsetio je da se Pokret zalaže za projekt nazvan Evroregija, koji je još pre dve godine osmislio Bogoljub Karić. Po tom projektu sve zemlje regiona trebalo bi u istom paketu po ubrzanom metodu primiti u EU, a onda pregovarati o statusu Kosova i Metohije.
Skupštini PSS-BK prisustvovalo je 1249 delegata koji su glasanjem odlučivali o novim članovima Glavnog i Izvršnog odbora. Za predsednika IO izabran je Dragan Milošević dosadašnji potpresednik IO.

Prikaži još ovjava iz Politika

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Primopredaja dužnosti načelnika Кolubarskog upravnog okruga

“Odlukom Vlade Republike Srbije, na dužnost načelnika Кolubarskog upravnog okruga po…