infakt__frame.jpgUspešno startovao
Zorica Milićević Antić, članica valjevskog biciklističkog kluba “Boba”, još jednom je potvrdila svoj visoki rejting na domaćoj biciklističkoj sceni, kada se radi o ženskoj konkurenciji, osvajanjem drugog mesta na trci u Novom Sadu. Ova prva trka Lige Srbije održana je na kružnoj stazi na Mišeluku ukupne dužine 40 km, a Zorica je jasno stavila do znanja da će i ove sezone voditi glavnu reč na svi glavnim takmičenjima u Srbiji.

Svoju prvu trku imao je i brojni podmaladak valjevskog kluba, koji iznova stvara perspektivnu ekipu i obzirom na neiskustvo i neplanirani izostanak nekoliko takmičara rezultati su bili više nego dobri.

Tako je u konkurenciji mlađih kadeta, koji su vozili 25 km, Marko Beljić osvojio odlično četvrto mesto, dok je u konkurenciji kadeta, na stazi dužine 50 km, Stefan Kitanovski bio šesti, Nikola Selaković deveti, Stefan Radojević četrnaesti i Aleksandar Desivojević je zauzeo ipak časno osamnaesto mesto. Svi su oni itekako doprineli da valjevska kadetska ekipa započne ovu biciklističku sezonu kao treća u ekipnom plasmanu što predstavlja zavidan uspeh. Sledeći ispit je na programu 14 i 15 aprilau Beogradu, kada se vozi druga trka Lige Srbije.

Što se tiče ostalih aktuelnosti u BK “Boba”, posle raspada ekipe i prelaska biciklista u druge klubove, ubrzano se radi sa mladim kategorijama biciklista, tako da je već formiran perspektivni podmladak, koji naravno zahteva još dosta stručnog rada. Trener koji predvodi valjevske bicikliste Zoran Vukosavljević je i direktor saobraćaja međunarodne etapne trke “Kroz Srbiju” i zahvaljujući između ostalog našoj opštini i njegovim naporima, najveća domaća trka će ove godine proći i kroz Valjevo, što predstavlja svojevrsno priznanje za dugogodišnji doprinos biciklističkom sportu. Valjevo, tačnije DIvčibare, biće 19. juna biće domaćin druge etape međunarodne trke “Ktoz Srbiju”, koja se vozi od Novog Sada sa ciljem na Divčibarama.

Od ostalih zanimljivosti treba pomenuti još da se valjevski biciklistički klub sprema i za organizaciju Državnog prvenstva u brdskoj i kriterijumskoj vožnji, koje trba da se održe 12. avgusta i to jedan deo na stazi Valjevo-Divčibare i drugi deo ulicama grada, kada će naši sugrađani imati priliku da na delu vide najbolje srpske bicikliste i uživaju u čarima ovog izrazito dinamičnog i atraktivnog sporta.

Prikaži još ovjava iz Sport

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…