infakt__frame.jpgZa celu Srbiju ovo je bila najtoplija zima od 1961.god do danas. Najtopliji zimski dan u Srbiji je bio 31.01.2002. kada je u Valjevu izmereno 23.3 C, a najhladniji 13.01.1985. kada je evidentirano -39.5C u Karajukića Bunarima oko Sjenice.
U januaru 2007. god je dosadašnji najtopliji januar od kada postoje merenja u Srbiji (od 1925.) prevaziđen u Vojvodini, Smederevskoj Palanci, Valjevu i Negotinu, stoga nije nikakvo čudo da zimu kao nekada više nemamo i da je sneg padao samo par puta.
anketa
Toplotni talas predstavlja pojavu da je maksimalna dnevna temperatura vazduha više od 5 dana u kontinuitetu za više od 5 “C iznad prosečne vrednosti maksimalne temperature za taj dan. Analiza trenda broja i dužine toplotnih talasa se, po preporuci Svetske meteorološke organizacije, koristi kao jedan od indikatora promena klime na određenom području.
Toplotni talas u Srbiji je u januaru 2007. godine trajao od 8 dana u Sjenici do 22 dana u Zaječaru, sa velikim brojem ekstremno toplih dana unutar njega.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…