infakt__frame.jpgSvako od nas poznaje bar jednu osobu koja ima dijabetes ili ima problema sa povišenim šećerom u krvi. Većina ljudi je sklona uverenju da dijabetes i nije toliko “ozbiljna” bolest i da ne treba obraćati preveliku pažnju,sve dok ne nastanu komplikacije…
Ovim povodom je danas u Domu zdravlja održano predavanje na temu ‘’Prevencija dijabetesa neuropatije -iskustva sa Alfa lipoinskom kiselinom’’,u cilju podrške za obolele od dijabetesa u saradnji sa farmaceutskom kućom Ivančić i sinovi.Ova farmaceutska kuća napravila je program podrške ‘’Dijabet info’’ za obolele od dijabetesa.Programom su obuhvačene različite akcije koje imaju za cilj zaštitu od ove bolesti .
IZJAVA
Alfa-lipoinska kiselina je snažan oksidans koji blokira dejstvo glavnih uzročnika oštećenja ćelija,nakon čega se regeneriše ne gubeći antioksidantnu funkciju. Između ostalog istraživanja su pokazala da Alfa-lipoinska kiselina ubrzava metabolizam glukoze, smanjuje rizik od pojave bolesti srca i krvnih sudova, štiti ćelije jetre od potencijlnih oštećenja, usporava procese starenja organizma.

Prikaži još ovjava iz Zdravlje

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Od lečenja do rođenja beba

U ovo vreme kada se po demografskoj slici koja je katastrofalna u Srbiji, gde smo posle Dr…