infakt__frame.jpgOd 12. novembra, u ISP je počela realizacija više jednodnevnih seminara za učenike sedmih i osmih razreda osnovnih škola valjevske opštine. Za ovaj program, učenici su konkurisali u svojim školama, a prema vlastitim sklonostima. U toku jednodnevnog seminara, svaki iz različite naučne oblasti, učenici slušaju odabrana predavanja, zatim rade vežbe – mini istraživačke projekte, koje su potom dužni pismeno da objasne i iznesu rezultate, da bi na kraju radnog dana imali zajedničku prezentaciju, na kojoj svaki učenik ima kratko izlaganje o vežbi koju je radio.
Projekat za ovaj program izradila je Istraživačka stanica Petnica, a finansijski ga je delom podržala i SO Valjevo.

U IS Petnica u toku su i jesenji seminari iz humane biohemije, a teme ovog seminara su od
Porekla života do Teorije starenja, preko aktuelnih pitanja vezanih za imunološki sistem i bolest savremenog čoveka stres.

Seminar iz hemije obrađuje teme od Osnova stereohemije do Principa organske sinteze i Primene modernih spektroskopskih metoda za određivanje strukture molekula.

Seminar iz biologije je tematski posvećen životinjama, a teme predavanja obuhvataju širok spektar zooloških istraživanja.

Polaznici seminara arheologije svoj rad baziraće na temi Novi rezultati u srpskoj arheologiji a zadatak je da polaznike upozna sa ovogodišnjim arheološkim istraživanjima na teritoriji Srbije: Đerdap – nastanak neolita na Balkanu (oko 6000 g. p. n. e.), nova istraživanja antičkog Singidunuma i Medijane kod Niša, kao i istraživanja na prostoru površinskog kopa Kolubara kod Lazarevca, Lajkovca i Uba.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…