infakt__frame.jpg
Svaka ličnost na planeti je sposobna da iznedri svoj drugi svet.
Pod tim nazivom,danas je otvorena izložba slika u Modernoj galeriji u Valjevu, umetnika Koste Bunuševca i biće otvorena do kraja godine.51 izložbu prikazanu u ovoj galeriji otvorio je književnik Radovan Beli Marković.Ova izložba nudi priliku da za jednovremeni uvid u mnoštvo svetova i skidanje jedne od brojnih mrena kojima nam stvarnost zastire oči.

Kosta Bunuševac sa 30 godina bavi tsuštinom ljudskog bića.Prema njegovim rečima svaki čovek sa sobom nosi božiju lepotu koju je ovaj a on sam svoju prenosi na platno. Rođen je u Splitu 1948 godine. Na Akademiji likovnih umetnosti, diplomirao je 1971. god. Izlagao je više puta u zemlji i inostranstvu. Predaje na Akademiji lepih umetnosti u Beogradu predmet – kostim. Živi i radi u Beogradu.
Kritičati kažu da je vec prvim crtežima na studijama večernjeg akta Kosta Bunuševac objavio svoju likovnu moc. Bunuševac je svestrani umetnik slikar, crtač, dizajner, performer, promoter. On spaja fantastično sa realnim, simbolizam i apstrakciju. Nalik je ikonopiscu sadašnjosti, slikaru nezemaljske lepote.

Prikaži još ovjava iz Kultura

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Gudači osvojili brojne nagrade u Šapcu

Treći vikend marta 2023. je definitivno obeležen uspesima gudačkog odseka naše muzičke ško…