cesid.jpgU četvrtak, 12. oktobra od 18 sati u Klubu ND plus održaće se prezentacija javnomnjenjskog istraživanja «Političke podele u Srbiji i percepcija nacije», koje je nedavno u Srbiji obavio Centar za slobodne izbore i demokratiju (CeSID). Nalaze istraživanja će predstaviti, osim CeSID-ovih stalnih saradnika, i naši eminentni stručnjak, politikolog mr Zoran Stojiljković i mr Đorđe Vuković, rukovodilac projekta(CeSID).

Prezentacija, koja je namenjena predstavnicima relevantnih političkih stranaka, civilnog sektora, medija, uglednim i uticajnim građanima, bavi se stavovima građana o svojoj i drugim nacijama i političkim podelama koje se ogledaju na ovom polju. Osim toga, istraživanje se bavi aktuelnom političkom i partijskom scenom Srbije, rejtingom političkih stranaka i brojnim drugim temama. Ovaj deo nalaza je posebno interesantan zbog promena do kojih je došlo u partijskom mozaiku Srbije u periodu od poslednjeg istraživanja koje je rađeno u aprilu ove godine.

Ovo je istraživanje peto po redu, koje Centar za slobodne izbore i demokratiju (CeSID) realizuje u okviru projekta “Izgradnja proevropske demokratske kulture kroz jačanje kapaciteta kreatora javnog mnenja”. Svrha ovog projekta je da se putem javnomnenjskih istraživanja prepoznaju one vrednosti i stavovi građana Srbije koji predstavljaju prepreku demokratskom razvoju društva i da se kroz prezentacije pomenutih istraživanja, sarađuje sa kreatorima javnog mnenja na prevazilaženju takvih vrednosti i stavova.

Prikaži još ovjava iz Politika

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Primopredaja dužnosti načelnika Кolubarskog upravnog okruga

“Odlukom Vlade Republike Srbije, na dužnost načelnika Кolubarskog upravnog okruga po…