meningitis.jpgMinistarstvo zdravlja Republike Srbije, uz podršku Svetske banke i Instituta za javno zdravlje Srbije sprovodi istraživanje zdravstvenog stanja stanovništva radi sagledavanja vodećih zdravstvenih problema i potreba gradjana, korišćenja zdravstvene zaštite, kao i njihovog ponašanja i navika koje su povezane sa zdravljem. Istraživanje se obavlja tokom oktobra i novembra u 6500 domaćinstava odabranih metodom slučajnog izbora. Anketiraće se svi ukućani uz merenje visine, težine i krvnog pritiska. Sa njima će razgovor obaviti profesionalni timovi anketara istraživačke agencije „Strateški marketing”.

Dobijeni podaci će biti korišćeni za analize koje će pokazati promene koje su se desile u odnosu na prethodno istraživanje sprovedeno 2000. godine. Time će biti omogućeno planiranje daljih aktivnosti i mera Ministarstva zdravlja Republike Srbije koje će doprineti unapredjenju zdravlja stanovništva.

Iz Ministarstva zdravlja mole gradjane, koje posete anketari, da odvoje malo vremena i omoguće da se istraživanje sprovede.

Prikaži još ovjava iz Zdravlje

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Od lečenja do rođenja beba

U ovo vreme kada se po demografskoj slici koja je katastrofalna u Srbiji, gde smo posle Dr…