infakt__frame.jpgEkonomska situacija u Srbiji je katastrofalna, ocenjuje ekonomski analitičar Branko Dragaš, samo što se kroz šminkanje svih mogućih podataka od strane Vlade pokazuje kao krajnje uspešna. To je potpuno pogrešan koncept tranzicije koji dovodi do velike nezaposlenosti, nema pokretanja proizvodnje, dolazi do bogaćenja novobogataša, izazivaju se namerni stečajevi.

Stečajevi se namerno izazvaju da bi se opljačkala imovina preduzeća, dok su neuki i nedobronamerni stečajni upravnici nemilosrdno likvidirali preduzeća koja su mogla da se reorganizuju i vrate na tržišta, tvrdi Dragaš.

Udruženje manjinskih akcionara (UMAS) je osnovano juna 2004 god. i sada zastpaju stopedesethiljada akcionara, oko hiljadu preduzeća, u dvestasedamdeset preduzeća je raskinut kupoprodajni ugovor, u stopedeset preduzeća podignute su cene akcija na berzi. Cilj udruženja je zaštita interesa manjinskih akcionara,edukacija akcionara, njihovara priprema za trgovinu na berzi i postizanje što veće cene akcija na berzi zato što manjinski akcionari ne znaju šta su akcije.

– Država ništa nije uradila na njihovoj edukaciji i tako su ljudi za bagatelu prodavali akcije. Mi ih učimo da ne prodaju akcije nego da ih čuvaju i da iz akcija izvuču što je moguće veću zaradu. Radimo procene kapitala, pakete akcija, svu pripremu za trgovinu akcija na berzi, štitimo njihove interese i omogućavamo im da nakon privatizacije znaju koja je prava vrednost kompanije, zaključio je Dragaš.

Prikaži još ovjava iz Privreda

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…