infakt__frame.jpgU organizaciji Međunarodne agencije za saradnju Saveza holandskih opština VNG international,od 19 do 27 septembra u Hagu je održana obuka Twinning training u oblasti internog menadžmenta za predstavnike lokalne samouprave iz Srbije.

Program Logo istok je nacionalni bilateralni program za jačanje regionalnih i lokalnih vlasti u Rumuniji, Bugarskoj, Turskoj, Ukrajini i Srbiji kroz partnerstvo.Ovaj program omogućava mehanizam razmene iskustava između lokalnih vlasti holandskih opština i struktura lokalne vlasti u ciljnim zemljama.Program Logo istok finansira holandsko ministarstvo spoljnih poslova.

Cilj programa logo istok je jačanje kvaliteta lokalnih i regionalnih vlasti putem decentralizovanesaradnje do kraja 2007 godine.To podrazumeva razmenu iskustava između projekata bratskih opština i gradova.Ovaj program obezbeđuje učesnicima finansijska sredstva za svaki projekat povezivanja u u iznosu od 70 000 €.
Bratski odnosi Valjeva i Sitarda,koji datiraju iz 1988 godine,na ovaj način dobiće novu dimenziju.Sitard je danas treći grad u svetu po efikasnosti u pružanju usluga u lokalnoj upravi.

Tokom ovih poseta uočeni je da se moraju profesionaliyovati službenike u opštini i primenjivati nove modele menadžmenta.

Prikaži još ovjava iz Samouprava

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…