infakt__frame.jpgSvetska banka raspisala je konkurs za dodelu donacija u iznosu od 50.000 do 200.000 dolara za projekte koji vode ka boljoj zdravstvenoj zaštiti i boljim zdravstvenim uslugama za siromašno stanovništvo. Suština projekata mora biti inovacija, odnosno neki novi način rešavanja pomenute teme. Donacije se dodaju u okviru svetskog Sajma razvojnih ideja za 2007. godinu.

Na konkurs, koji je otvoren do 17. novembra 2006. godine, mogu da se jave: organizacije civilnog društva, nevladine organizacije, socijalne ustanove, vladine agencije, privatne fondacije, škole i fakulteti, privatne organizacije kao i razni donatori.

Odabir projekata donosiće se na osnovu unapred utvrđenih kriterijuma a projekti koji ih ne ispunjavaju neće se ni razmatrati. Predlozi, pre svega, treba da se bave određenom temom: poboljšanje rezultata u zaštiti zdravlja i ishrane ugrženih grupa i siromašnih stanovnika. Projekti moraju, osim toga, sadržati inovativne načine koji pomaću ugroženim grupama stanovnika. Sledeći važan kriterijum je postojanje partnerstva javnog i privatnog sektora u poboljšanju zdravstvenih usluga. Bitno je i da se projekti bave međusobno povezanim sektorima: recimo, bolje snabdevanje vodom, bolje sanitarne usluge, bolji saobraćaj a sve u cilju smanjenja bolesti, ili povreda. Povoljno će se bodovati i troškovno efektivni načini skupljanja, analiziranja i primeni podataka o zdravstvenu, ishrani i stanovništvu.

Prikaži još ovjava iz Zdravlje

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Od lečenja do rođenja beba

U ovo vreme kada se po demografskoj slici koja je katastrofalna u Srbiji, gde smo posle Dr…