is_petnica.jpgU okviru programa “Fond za podršku civilnom društvu u Srbiji” Istraživačka stanica Petnica će realizovati projekat “Improvement of Environmental NGOs through Activists’ Training and Establishing Permanent Available Information Resources”. Seminari su namenjeni aktivistima NVO, čija je misija zaštita životne sredine, koje su registrovane u Republici Srbiji i koje aktivno deluju bar 3 godine. Seminari će se realizovati u dva ciklusa, sredinom oktobra 2006-te i sredinom marta 2007-e godine.

Cilj projekta je da se povećaju stručne i organizacione mogućnosti NVO, odnosno: poveća njihovo znanje i mogućnost upotrebe novih zakonskih mogućnosti; unapredi sposobnost i veština pristupanja i koriščenja finansijskih sredstava i fondova; pobljša komunikacija sa lokalnom samoupravom, organizacijama civilnog društva i građanima; poboljša veština upotrebe modernih sistema za razmenu informacija; unapredi praktična upotreba tehnika za monitoring elemenata životne sredine; …

Na seminarima će učestvovati do 50 aktivista NVO starosti od 18-30 godina iz oko 30 NVO.

IS Petnica je nezavisna i neprofitna organizacija usmerena na vanškolski obrazovni rad sa mladima koji iskazuju sklonosti i interesovanja za nauku i istraživački rad u širokom spektru prirodnih, društvenih i tehničkih nauka. Svake godine kroz oko 150 različitih programa tipa kurseva, seminara, radionica i kampova prođe oko 3,000 učesnika – srednjoškolaca, studenata i nastavnika.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…