infakt__frame.jpgPovodom obeležavanja pet godina postojanja i rada “”Udruženja Multiple skleroze Kolubarskog okruga”” u restoranu Zlatibor sinoć je održana prodajna izložba likovnih radova. Autori su afirmisani slikari iz Valjeva i Uba, članovi Udruženja Spektar i ovom prilikom bilo je izloženo 50 slika. Postavka će biti otvorena narednih 30 dana. Prihod dobijen ovim putem namenjen je rehabilitaciji i lečenju obolelih članova “”Udruženja Multiple skleroze Kolubarskog okruga””.

Udruženje za sada broji oko 70 članova. U proteklom periodu Udruženje je bilo organizator i šahovskog turnira, što samo govori o aktivnosti članova i želji da budu uključeni u normalne životne tokove bez barijera.

Inače da podsetimo, Zakon o sprečavanu diskriminacije osoba sa invaliditetom usvojen je u Skupštini Srbije pre nekoliko meseci. Veoma je važan i značajan član 16. kojim se definiše dostupnost javnih objekata. Praktično svi koji sad prave neke javne objekte neće moći da dobiju upotrebnu dozvolu ukoliko objekat nije potpuno fizički dostupan, znači ukoliko nema rampu za kretanje osoba koje su korisnici kolica, ukoliko tastature u liftu nisu na određenoj visini, pisane na Brajevom pismu. S druge strane i vlasnici javnih objekata koji su već u upotrebi moraće svoje objekte da učine dostupnim i preporuka je u zakonu da se to učini do 1. januara 2007. godine.

Prikaži još ovjava iz Zdravlje

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Od lečenja do rođenja beba

U ovo vreme kada se po demografskoj slici koja je katastrofalna u Srbiji, gde smo posle Dr…