infakt__frame.jpgZanimljivu predstavu na 20-tim Tešnjarskim večerima prikazalo je Pozorište Puls Lazarevac, lutkarski San letnje noći, po komediji Viljema Šekspira, u režiji Zorana Lozančića. Ova vizuelno bogata predstava predstavljala je ambiciozan poduhvat za jedan mlad teatar i glumačku postavu, a na ovogodišnjim Tešnjarskim večerima Puls teatar obeležio je i mali jubilej, 25-to izvoženje predstave.

Šta se dogodi kada se nenadano sudare dva sveta? Jedan koji pripada smrtnicima, dok drugim vladaju Titanija i Oberon, gospodari kraljevstva vila i vilenjaka. Između te dve sfere sukob je nerešiv, premda se realnost u kojoj žive ljudi ogleda u naizgled nedodirljivom, čarobnom vilinskom svetu. Jer, Titanija isteruje inat Oberonu, baš kao što on svojoj kraljici namešta igru. Uostalom, i ovaj svet je pozornica, rekao je svojevremeno Šekspir, pa zašto onda na njoj, u predstavi lazarevačkog pozorišta, da ne zaigraju akteri svih mogućih paralelnih stvarnosti – onih koje vidimo, ali i onih koje tek slutimo.

Puls Teatar postoji zvanično od 2003. godine. Nakon uspeha sa predstavom San letnje noći, u pripreki je predstava Kovači čija se premijera očekuje najkasnije za mesec dana.

Prikaži još ovjava iz Kultura

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Gudači osvojili brojne nagrade u Šapcu

Treći vikend marta 2023. je definitivno obeležen uspesima gudačkog odseka naše muzičke ško…