infakt__frame.jpgSamostalna izložba crteža i grafika grčke umetnice Eve Mele, otrvorena je sinoć u Internacionalnom umetničkom studiju “Radovan Trnavac Mića”. Smisao života Eva Mela pronašla je u ljudima, prirodi i umetnosti. Svojim likovnim iskazima često podseća da svet u kojem bitišemo pored prirode i lepote ima i svoju ružniju stranu, ispunjenu tugom i bolom. Te emocije su prikazane u očima aktera njenih slika koje kao ogledala reflektuju duševne osećaje.

Pored toga što je izvanredna umetnica internacionalnog renomea, izržajnog senzibiliteta i upečatljivog likovnog izraza, bitna karakteristika Eve Mela je i ta što je osvedočni prijatelj srpskog naroda.

U svetu umetnosti Eva Mela je poznata po savremenoj tematici, ujedno i po korišćenju tehnika koje se primenjuju od starih vremena (slikanje fresaka, bakropis, litografija, crtanje ugljenom na pergamentu…). Inspirisana je pre svega ljudima svih intelektualnih nivoa i prirodom. Fokusira fragmente lica, posebno su joj interesantne oči, koje su u njenim delima uvek predstavljene kao nevine i širom otvorene.

U okviru ove izložbe Eva Mela se predstavila sa 22 dela. U okviru ovih radova prikazano je i šest dela iz opusa koji je inspirisan brodogradilištem i radnicima Perama, kao i ručno napravljena knjigu pod nazivom “Himna Slobodi”.

Pored slikarstva bavi se i dizajnom i ilustracijama knjiga koje su uglavnom namenjene za decu.
Izložba će biti otvorena do 14. septombar 2006. godine.

Prikaži još ovjava iz Kultura

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Gudači osvojili brojne nagrade u Šapcu

Treći vikend marta 2023. je definitivno obeležen uspesima gudačkog odseka naše muzičke ško…