infakt__frame.jpgKulturno-zabavna sajamska manifestacija, Sajam šljiva, održaće se ove godine u Osečini od 27. do 29. avgusta. Ovogodišnji sajam se održava pod nazivom “Blago Srbije” i ima za cilj afirmaciju voćarske proizvodnje, proizvoda od šljiva, sitne i krupne mehanizacije, proizvoda za zaštitu voća kako bi se izvršilo usaglašavanje i obezbedila primena evropskih i svetskih standarda u ovoj veoma značajnoj voćarskoj proizvodnji.

Pokrovitelji manifestacije su ministarstvo poljoprivrede i ministarstvo trgovine i turizma Republike Srbije u saradnji sa PK Srbije, RPK Valjevo i Poljoprivrednim fakultetom.
Manifestacija “Blago Srbije” predstavlja obanavljanje tradicionalnih susreta proizvođača i prerađivača šljiva koji su održavani redovno do 1993.

Izložbeni prostor površine oko 3000 kvm nalaziće se u Hali sportova, na terenima za male sportove kraj bazena, na platou ispred Doma kulture i na prostoru škole. Sajamsku izložbu pratiće takmičenje u kvalitetu proizvoda od šljiva i drugih proizvoda ovog područja. Organizovaće se i stručni skupovi, savetovanja, seminari, okrugli stolovi i radionice o šljivarstvu. Kao prateći program održavaće se i projekcije etno filmova, koncerti folklora, izložbe likovnih ostvarenja, umetničkih fotografija i zanatskih proizvoda.

Prikaži još ovjava iz Privreda

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…