infakt__frame.jpg20-te jubilarne Tešnjarske večeri poćinju u petak, ali će zvanično otvaranje biti u subotu od 21 sat na Letnjoj pozornici kraj Kolubare. Čast da ih svečano otvori, pripala je književniku Radovanu Belom Markoviću. Nakon otvaranja uslediće koncert Džez orkestra RTS. Želja organizatora je bila da ove godine bude napravljen dobar program, da se za svakoga naže po nešto, ali i da se umetnički nivo programa podigne na znatno viši nivo nego što je to bilo ranijih godina.

Na letnjoj pozornici predviđeno je i predstavljanje Sombora, grada u gostima, a ovaj prostor ove godine prvenstveno je namenjen za koncerte, Luis Benda, LA Benda, KUD Abraševića, Atomskog skloništa i horova iz Valjeva i Sombora.

Jedan deo programa održavaće se i na maloj sceni koja je već postavljena ispred Doma omladine. Ovaj prostor rezervisan je za koncerte i pozorišne predstave.

Grad gost ove godine je Sombor, a to je prema rečima urednika programa Branka Lukića grad koji ima čime da se predstavi Valjevcima i tokom trajanja Tešnjarskih večeri biće zastupljeni sa više programa, a biće upriličen i susret privrednika.

Narodni muzej biće domaćin nekoliko izložbi slika, dok će na prostoru Desankinog trga tokom trajanja manifestacije održavati se sajam knjiga.

Prateći sadržaji večeri dešavaće se i u Eko-etno centru ispred Gljivarskog društva. I za vreme trajanja ovogodišnjih Tešnjarskih večeri izaći će dva broja Tešnjarskog glasonoše.

U slučaju kiše, alternativni prostor za održavanje programa je Dom kulture.

Prikaži još ovjava iz Kultura

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Gudači osvojili brojne nagrade u Šapcu

Treći vikend marta 2023. je definitivno obeležen uspesima gudačkog odseka naše muzičke ško…