infakt__frame.jpgValjevo će tokom održavanja 20-tih Tešanjarskih večeri posetiti tri inostrane delegacije.

Gradonačelnik Pfaffenhofena Hans Prehter sa saradnicima- predsednicima poslaničkih grupa u tamošnjem gradskom parlamentu: Theo Abenštain, Klaus Herber, Monika Šrat i Helmut Indervis boraviće u Valjevu od 10. do 13. avgusta. Prvog dana posete delegacija iz Nemačke obićiće Valjevo, a u večernjim satima prisustvovati promociji likovne monografije profesora Milomira Romanovića, potom i izložbi njegovih slika.

U petak, 11. avgusta, nakon posete valjevskom Zdravstvenom centru -od 8:30 do 9:30, zakazan je prijem kod predsednika dr Jovana Tomića u 10 sati u sali Opštinskog veća. Delegacija iz Nemačke potom će obići obdanište «Bambi», kao i naselje Oslobodioci Valjeva čiji su stanari uključeni u realizaciju Exchange programa, a nakon toga oko 14 sati i JKP «Vidrak». Istog dana oko 15 časova i 30 minuta u opštini članovi Exchange tima predstaviće im rezultate projekta, a konferencija za novinare je zakazana u sali Opštinskog veća u 16 časova.

U subotu 12. avgusta, u 9 sati u sali Opštinskog veća za goste iz Nemačke biće upriličen susret sa mladim Valjevcima, decom koja su u proteklom periodu boravila u Nemačkoj zahvaljujući dobroj saradnji Pfaffenhofena i Valjeva. Razgovor o budućoj saradnji izmedju dva grada kome će prisustvovati i direktori Javnih i Javno komunalnih preduzeća je u 10 sati u opštini. Potom će gosti iz Nemačke obići manastire Lelić i Ćelije, a uveče prisustvovati programu Tešnjarskih večeri.

U nedelju, 13. avgusta, poslednjeg dana posete, delegacija iz Nemačke će obići Sportsko rekreativni centar u Petnici.

U sredu 16. avgusta u Valjevo će doputovati delegacija iz Slovačkog grada Prievidza koju će predvoditi gradonačelnik Jan Bodnar. On dolazi sa svojim saradnicima Ladislavom Hrenkom, šefom preduzeća «Tezas» i dr Marijanom Mikulom, načelnikom tamošnje Gradske policije. Delegacija iz Slovačke u Valjevu će ostati do 18. avgusta, a tokom posete oni će sa rukovodstvom opštine Valjevo nastaviti razgovore o daljoj razmeni iskustava na prvom pestu u oblasti komunalne problematike.

Tokom Tešnjarskih večeri najavljen je i dolazak petočlane delegacije iz Slovenije na čelu sa županom Velenja. O detaljima u vezi ove posete bićete naknadno obavešteni kada se utvrdi tačan datum i sastav delegacije.

Grad u gostima na Tešnjarskim večerima je Sombor. Predsednik ove opštine dr Jovan Slavković, sa saradnicima dolazi u Valjevo u subotu 12. avgusta na otvaranje manifestacije.

Prikaži još ovjava iz Kultura

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Gudači osvojili brojne nagrade u Šapcu

Treći vikend marta 2023. je definitivno obeležen uspesima gudačkog odseka naše muzičke ško…