infakt__frame.jpgU 2006. godini, koju je Ministarstvo zdravlja proglasilo godinom preventivne medicine, Dom zdravlja Valjevo će pojačati primarnu zdravstvenu zaštitu i rad u ambulantama, zahvaljujući, između ostalog, i odobrenju Ministarstva da poveća broj lekara u opštoj medicini. Tako će ambulanta u Novom Naselju imati tri lekara, dva prepodne i jednog popodne. Predviđeno je da se svi građani tog dela grada preregistruju i koriste zdravstvenu zaštitu u ambulanti Novo Naselje, koja ima odlične uslove za prijem i preglede pacijenata, uključujući i apoteku. Rad će biti pojačan i u seoskim ambulantama.
Divci će imati lekara četriri dana u nedelji, dok će on jedan dan raditi na Iverku. U ambulanti Stave lekar će raditi četiri dana, dok će jedan dan ordinirati u Pričeviću. Lekar u Brankovini je u tamošnjoj ambulanti tri, a u Goloj Glavi dva dana. Novootvorena ambulanta u Leliću imaće lekara tri dana, dok će on dva dana u nedelji raditi u Leskovicama.

I dalje traje prijavljivanje za izabranog lekara. Novina u radu Doma zdravlja je da se radno sposobno stanovništvo može prijaviti u odeljenju opšte medicine i u ambulantama, dok penzioneri od sada mogu birati lekara i na Medicini rada. Podsećamo da pacijenti koji su unapred zakazali pregled ili propisivanje terapije kod svog lekara, dolaze u zakazano vreme i ne čekaju na red.

Prikaži još ovjava iz Zdravlje

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Od lečenja do rođenja beba

U ovo vreme kada se po demografskoj slici koja je katastrofalna u Srbiji, gde smo posle Dr…