cvet maslacak.jpg8. jula od 10 sati Prijatelji Parka Pećine organizuju u ovoj prelepoj prirodnoj zelenoj oazi našeg grada Dečiji dan. Prijatelji parka Pećina pozivaju sve mališane da dođu u subotu u park pećina od 10 sati i uživaju u prirodnim čarima i druženju.

Ovo mesto inače već više decenija ima posebno mesto u životu Valjevaca. Uskoro bi trebalo da ova velika zelena površina dobije sasvim novi izgled i sadržaje. Izgradnja novih sportskih terena, uz finansijsku podršku IRD i opštine Valjevo biće početak za sve buduće investicije u ovom parku. Ova velika zelena oaza obuhvaćena je projektom “Uređenje javnih površina”, a radna grupa postavila je kratkoročne i dugoročne planove na uređenju.

Nakon izrade idejnog projekta, dobijanje dozvola i predračunska vrednost kako bi se preciziralo kolika je obaveza opštine u projektu pristupilo se i izradi glavnog projekta. Vrednost koju će PPS izdvojiti u saradnji sa opštinom za uređenje parka Pećina je 60 hiljada dolara.

Vizija je da park Pećina postane centar zabave, sporta i komercijalnih sadržaja, da park oživi i ima svoju potpunu namenu.

Organizacija Project for Public Spaces (PPS) je u međunarodnim okvirima poznata po projektovanju i upravljanju javnim prostorima. Moto ove organizacije je „Partnerstvom do uspeha”, zbog čega je u radionicu i uključen veliki broj građana Valjeva koji će zajedničkim snagama pripremiti projekat uređenja parka Pećina.

Članovi radne grupe koji su radilu u pripremi projekta sada nastavljaju da rade kao Prijatelji parka Pećina i kao partneri opštini.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…