infakt__frame.jpgPovodom književnog konkursa koji je raspisala izdavačka kuća “Impresum” iz Valjeva stigli su prilozi 75 autora iz Srbije i Crne Gore, Republike Srpske i Nemačke i to iz oblasti: poezija, proza, aforizmi, medjužanrovska ostvarenja. Žiri u sastavu mr Dušan Stojković iz Mladenovca, Bajo Džaković iz Jagodine i Dejan Bogojević iz Valjeva doneli su jednoglasnu odluku da nagrada Impresum, koja se sastoji od unikatne povelje i objavljivanja knjige, pripadne ciklusu pesama pod nazivom “Uznemireni su sveti ratnici” koja je stigla pod šifrom “Serbija”, autora Obrena Ristića, pesnika iz Knjaževca.
Nagrada za izuzetnu umetničku vrednost pripala je Daliboru Filipoviću Filipu, a pohvale su dobili Tamara Žikić i Dragan Žigić.
Obren Ristić je autor koji polako i strpljivo ispisuje svoje cizelarne i zgusnute pesme. U modernom srpskom pesništvu gotovo da nema pesnika koji bi prema poeziji bio tako zahtevan i strog. Autor je jedne – naravno, još u nastajanju – arhitektonski projektovane knjige. One koju prepoznajemo danas , a pamtićemo je i sutra.

Prikaži još ovjava iz Kultura

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Gudači osvojili brojne nagrade u Šapcu

Treći vikend marta 2023. je definitivno obeležen uspesima gudačkog odseka naše muzičke ško…