infakt__frame.jpg
U periodu od 22. – 25. marta, u hali 2, Budvanskog sajma, svoje proizvode u okviru štanda „Proizvođači hrane iz zapadne Srbije” izlagaće preduzeća, udruženja i zadruge iz zapadne Srbije, koja se bave proizvodnjom poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda. Ova inicijativa potpomognuta je od strane američkog naroda putem Agencije Sjedinjenih Država za međunarodni razvoj (USAID) i programa Revitalizacija zajednice kroz demokratsku akciju (CRDA) koji na teritoriji zapadne Srbije i južne Crne Gore realizuje Organizacija za međunarodnu pomoć i razvoj – IRD.
Od početka programa 2001. godine do danas, IRD je na teritoriji zapadne Srbije u saradnji sa lokalnim partnerima realizovao 901 projekat ukupne vrednosti 29.885,815 američkih dolara, od čega je 40% doprinos lokalne zajednice. Ovi projekti su kroz kombinaciju edukacije, nabavku opreme i materijala, primenu međunarodnih standarda i jačanje marketinških sposobnosti, pomogli razvijanju čitavog niza proizvoda i usluga i unapređenju njihovog plasmana, u cilju kreiranja novih radnih mesta, osvajanju novih tržišta i ekonomskog razvoja u zapadnoj Srbiji.
U okviru svojih programskih opredeljenja, IRD je otpočeo realizaciju projekta čiji je cilj promocija srpskih prehrambenih proizvoda na tržištu Crne Gore. IRD je u saradnji sa Regionalnim privrednim komorama Valjeva i Užica, odabrao najperspektivnije proizvođače hrane locirane u zapadnoj Srbiji, za nastup i prezentovanje njihovih proizvoda i usluga na ovogodišnjem Sajmu ishrane u Budvi.
Proizvođači hrane iz zapadne Srbije će na zajedničkom štandu izložiti svoje proizvode: voće, prerađeno povrće, peciva i lisnato testo, čajeve i začine, med, vodu, tradicionalne mlečne proizvode – sir i kajmak, čuveni zlatiborski pršut i ostale proizvode od mesa.
Cilj projekta je da se, kroz unapređenje marketinških veština izlagača, promovišu najkvalitetniji prehrambeni proizvodi zapadne Srbije i poboljša njihov plasman na tržištu Crne Gore, a ujedno i unapredi saradnja privrednika Srbije i Crne Gore. Zajednička izložba će doprineti daljem razvoju prehrambenog sektora u zapadnoj Srbiji.

Prikaži još ovjava iz Privreda

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…