infakt__frame.jpgVeć četiri meseca pri Školskom dispanzeru Doma zdravlja radi Savetovalište za mlade, a osnovni slogan je “Dođite da razgovaramo”. Savetovalište je namenjeno osnovcima, srednjoškolcima i studentima. Radno vreme je svakog radnog dana od 15 – 19 sati, uz dežurstvo lekara specijalista Doma zdravlja, a dolazak se može zakazati lično ili na telefone 295-457 i 295 – 458.

Ponedeljak, utorak i sreda posvećeni su reproduktivnom zdravlju – ponedeljkom radi psiholog, utorkom pedijatar, a sredom ginekolog. Četvrtak je odvojen za bolesti zavisnosti, a petak za pitanja ishrane i psihosomatskih poremećaja. Nakon četiri meseca rada Savetovališe za sprečavanje bolesti zavisnosti najmanje je posećeno.

Alkoholizam takođe predstavlja veliki problem sve mlađe populacije, a ispoljava se naročito na ekskurzijama i rekreativnim nastavama kada su deca van kontrole roditelja.

Jedan od načina animiranja savetovališta je i radioničarski rad gde su svi učesnici aktivno uključeni, a svrha je da sama deca dalje prenose svojim vršnjacima neka iskustva što je najbolji način prosvećivanja dece i verovatno će se sve više raditi na taj način.

I pored bojazni kako će izgledati rad Savetovališta, led se kako kažu polako otapa i poseta je sve više, a razgovori se zakazuju i po više dana unapred.

Prikaži još ovjava iz Zdravlje

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Od lečenja do rođenja beba

U ovo vreme kada se po demografskoj slici koja je katastrofalna u Srbiji, gde smo posle Dr…