infakt__frame.jpgOsveštavanjem prostorija Odeljenja opšte medicine u prizemlju Doma zdravlja danas su svečano otvorene renovirane prostorije ovog Odeljenja. Radovi su počeli sredinom januara i prema rečima prim. dr Radmila Mihailović, načelnice Opšte medicine valjevskog Doma zdravlja sve što je urađeno, urađeno je za dobrobit pacijenata. Reorganizacija Odeljenja podrazumeva timski rad, mogućnost zakazivanja pregleda telefonom, novi prostor za intenzivnu negu i prošireni prostor čekaonice.

Pored rekonstrukcije krova Doma zdravlja i rekonstrukcije Odeljenja opšte medicine, sada predstoje i rekonstrukcije drugih odeljenja pri ovoj zdravstvenoj ustanovi koja postoji gotovo 30 godina, najavila je upravnica Doma zdravlja Danka Živanović. Paralelno sa tim radiće se i na unapređenju usluga koje se pružaju pacijentima.

Velika je hrabrost bila pre 3 decenije krenuti u izgradnju Doma zdravlja, ali je i danas velika hrabrost krenuti u kompletnu rekonstrukciju, rekao je prim. dr Ilija Tripković, direktor Zdravstvenog centra Valjevo. Zahvaljujući sredstvima koje je izdvojila okružna Direkcija urađena je prva faza.

Valjevski Dom zdravlja jedan je od 25 zdravstvenih ustanova u Srbiji koji je uključen u projekat Unapređenja preventivnih zdravstvenih usluga. Osnovni cilj projekta je poboljšanje preventivnih usluga u primarnoj zdravstvenoj zaštiti celokupnog stanovništva naše Opštine. Ovaj projekat podrazumeva da se u Domu zdravlja formira Centar za preventivne aktivnosti. Centar će predstavljati mesto u kome će se osmišljavati kampanje za promociju zdravih stilova života i gde će celokupno stanovništvo moći da se informiše o faktorima rizika za određene bolesti, za masovna nezarazna oboljenja i o načinima kako da te rizike svedu na najmanju moguću meru. Tu će se organizovati kampanje i za rano otkrivanje kardio-vaskularnih bolesti, dijabetesa i malignih oboljenja. U isto vreme Centar će biti spona između Doma zdravlja, Zavoda za zaštitu zdravlja i lokalne zajednice koje po prirodi posla moraju biti uključene i pomoći u realizaciji projekta. Projekat se realizuje pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja i Evropske agencije za razvoj, a finansiran je od strane Evropske unije.

Prikaži još ovjava iz Zdravlje

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Od lečenja do rođenja beba

U ovo vreme kada se po demografskoj slici koja je katastrofalna u Srbiji, gde smo posle Dr…