infakt__frame.jpgMlekara “Imlek” nagradila je juče devet stočara koji su u njenim sabirnim mlekarama u Valjevu, Koceljevi i Mojkoviću kod Krupnja, u 2005. godini isporučili najviše mleka.
Apsolutni rekorder je Stojadin Čitaković iz Gornjeg Mušića kod Mionice, koji je tokom 2005. godine proizveo 190.328 litara mleka. Priznanja su dobili i Mladen Ćosić iz sela Mionica i Milan Mojsilović iz Degurića kod Valjeva.
Sabirna mlekara “Imleka” u Koceljevi nagradila je Draga Miletića iz Desića, Stojana Ilića iz Brdarice i Negomira Vasića iz sela Subotica. Sabirna mlekara u Mojkoviću nagradila je Vojislava Sladakovića iz Lozničkog Polja, Vujadina Katića iz Bradića i Savu Damjanovića iz Grnčare. Sa “Imlekom” su u Kolubari, Mačvi i Podrinju tokom 2005. godine sarađivala 4.934 stočara, čija je prosečna godišnja proizvodnja 7.818 litara mleka, odnosno 21,41 litar dnevno. “Imlek” je u 2005. godini kreditirao sa oko 480 hiljada evra 71 stočara.
Inače, proizvođači mleka iz Kolubare, Mačve i Podrinja predali su u 2005. godini oko 40 miliona litara mleka beogradskom “Imleku”.

Prikaži još ovjava iz Privreda

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…