infakt__frame.jpgNa sedmoj strani nedeljnika Napred koji se na kioscima pojavio u petak 20. januara u tekstu pod nazivom “Obaveštenje čitaocima i upozorenje odbornicima SO Valjevo”, objavljeno je ukupno 88 laži, kaže se u današnjem saopštenju radnika Napreda koji su u štrajku.
U saopštenju se dalje navodi da u šezdesetogodišnjoj istoriji Napreda na tako malom prostoru nije plasirana tolika količina neistina.
Dok u nama štrajkačima “Napreda” ima i gram morala, poštenja i elementarnog ljudskog dostojanstva, borićemo se da razobličimo svaku od 88 laži napisanih na toj sedmoj strani, dodaje se u saopštenju. Milion puta ćemo ponoviti i dokazati da je štrajk u Napredu zakonit i da su to svojim mišljenjima i rešenjima potvrdili nadležna inspekcija rada i resorno ministarstvo, da su svi štrajkači dobili nezakonite otkaze, da su nezakonito sprečavani da štrajkuju, da su nezakonito izbačeni iz prostorija u kojima bi po zakonu trebalo da štrajkuju, da su ljudi koji danas prave Napred nezakonito zaposleni, da jedna nezakonitost rađa drugu čineći dugački niz koji će se neizostavno završiti već banalnim, ali drakonski istinitim upozorenjem “Pravda je spora, ali dostižna”.
Branimo profesiju, poštujemo zakon i to nas skupo košta. Ostali smo bez posla, zarada, izbačeni smo u hodnik zgrade u kojoj godinama radimo, na korak do izbacivanja na ulicu. One koje mi navodno terororišemo nezakonito sede na našim radnim mestima i primaju dobre plate za posao koji mnogo lošije rade od nas. A ovaj grad trpi neviđenu bruku. Na potezu su zdrav razum i odbornici SO Valjevo, kaže se u današnjem saopštenju radnika Napreda koji su u štrajku.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…