infakt__frame.jpg12-ta sednica SO Valjevo kako je poznato nije održana zbog nedostatka kvoruma, a pored odbornika SRS na zasedanje nije došlo još nekoliko odbornika. Prema rečima odbornika Slobodana Gvozdenovića, razlog za nedostatak kvoruma je predloženi budžet.
-Postoje određeni problemi sa budžetom koji je pripreman mimo onih koji o njemu odlučuju. Očigledno opštinska birokratija ne shvata da su vlast u ovoj opštini odbornici, a ne činovnici. Što se mene tiče ja sam spreman i imam samo dva jasna zahteva i to po pitanju Krušika. Prvo: na ime pomoći HK Krušik koji je sada u oporavku i koji je nemerljivo zadužio ovaj grad zahtevam da utrošenu vodu plaćaju po nižim cenama, tj. po cenama za građane i drugo, tražim da se osnuje skupštinska komisija koja će zajedno sa rukovodstvom Krušika da razreši imovinske sporove koje Krušik ima sa opštinom. Takođe, mora da se uravnoteži budžet za sve njegove korisnike.
Obzirom da se nakon neuspelog zasedanja javnosti obratio predsednik opštine Jovan Tomić i odgovarajući na novinarsko pitanje komentarisao saradnju sa odbornicima, pominjući i Slobodana Gvozdenovića, u svom odgovoru Gvozdenović kaže:
-Gospodin Tomić se očigledno zbunio i pobrkao me sa nekim. Dobro, čovek je malo umoran i pritisle su ga godine, ali ja njega veoma cenim i mislim da ima veoma neobične saradnike. Neće tu biti nikakvih problema oko dalje saradnje, kao što je ni do sada nije bilo.
Naredno zasedanje SO zakazano je za 12. januar, a šta će se tada dešavati po pitanju kvoruma, ostaje da se vidi.

Prikaži još ovjava iz Samouprava

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…