infakt__frame.jpgAktuelne divčibarske teme i predstojeći praznici bili su tema današnje konferencije za novinare na kojoj je govorio prota Stojadin Pavlović. Poznato je da su hrišćanski praznici u našoj crkvi nastali na osnovu događaja i po ličnostima koje su obeležile hrišćansku istoriju. Tako je najveći hrišćanski praznik Vaskrs, ali Božić čak po nekim karakteristikama nadilazi slavljenje Vaskrsa rekao je prota Stojadin.
Praznici se u našoj crkvi i narodu praznuju na dva načina i to liturgijski i bogoslužbeno praznovanje i praznovanje kroz običaje. Slaveći Božić, ovih dana je predvijeno nekoliko bogosluženja u našem kraju a najinteresantnije je da će sutra 6 januara sa početkom u 9 časova Njegovo Preosveštenstvo episkop šabačkovaljevski Gospodin Lavrentije služiti svetu arhijerejsku liturgiju u hramu Sv. Georgija u Novom Valjevu. Tom prilikom Vladika Lavrentije će podeliti novčane poklone majkama koje su rodile 3 ili 4 dete. Inače na današnjoj konferenciji prota Stojadin govorio je i o stagnacij Divčibara. On je ovom prilikom istakao, da otkada je podignut hotel Balkanija pa do danas, ne da nije ulagano u nove projekte već nije ulagano ni u održavanje postojećih.
Ovom prilikom prota Stojadin je istakao da je pre 15-ak dana Okružni sud u Valjevu doneo prvostepenu odluku kojom je hotel Balkanija pripao Društveno ugostiteljsko turističkom preduzeću Sloga. Takođe je izjavio da je prema budžetu Vlade Republike za 2006 godinu predviđen i određen broj sredstava za infrastrukturni oporavak Divčibara. Na kraju konferencije prota Stojadin Pavlović svim sugrađanima poželeo je srećne novogodišnje i božićne praznike.

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…