infakt__frame.jpgLiberalno demokratska partija osnovana je 5. novembra . Tim povodom danas se oglasio i OO u Valjevu čiji je predsednik Tomislav Milanović. U prethodnih godinu dana LDP koja je funkcionisala kao frakcija definisala je svoju politiku kojom želi da bude alternativa u Srbiji ,izjavio je Milanović i dodao da dominantnu politiku sve stranke realizuju koristeći se populizmom. Nasuprot tome LDP želi da u fokus svoje politike stavi građanina i metod kojim će se koristiti jeste istina, rekao je Milanović.
– To naše određenje determiniše i određuje naš plan za Kosovo koji danas predstavljamo građanima. Taj naš plan polazi od realnosti tj. da će na Kosovu živeti naši građani, da će polaziti od njihovih interesa. Realnost je da na Kosovu Srbija nema praktično nikakve nadležnosti, realnost je da se na Kosovu pita i da će se pitati međunarodna zajednica.
LDP je napravila plan za Kosovo koji je nazvala “2K-teritorija za ravnopravnost”, što znači za Srbe konstitutivnost na Kosovu odnosno ravnopravnost Srba i Albanaca i koncesualnost što znači da se do svakog rešenja mora doći međusobnim dogovorom a ne samovoljom većine.
– Mi mislimo da je ovaj plan realan i da je ostvariv pre svega zato što je u skladu sa civilizacijskim trenutkom, što ima podršku međunarodne zajednice.
Smo plan LDP može biti u interesu Srbije i građana koji će živeti na Kosovu i zajedničke evropske budućnosti zaključio je Milanović.

Prikaži još ovjava iz Politika

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Primopredaja dužnosti načelnika Кolubarskog upravnog okruga

“Odlukom Vlade Republike Srbije, na dužnost načelnika Кolubarskog upravnog okruga po…