Ministar spoljnih poslova Srbije i Crne Gore Vuk Draškovic izjavio je na zasedanju Generalne skupštine UN, da zakljucak Kontakt grupe da na Kosovu i Metohiji nema povratka na situaciju od pre 1999. godine mora jednako da se odnosi i na srpsku i na albansku stranu, što znaci da ne može biti ni ogranicene autonomije, ali ni nezavisnosti pokrajine.

Predsednik Srbije Boris Tadic, završavajuci posetu SAD rekao je za RTS, da je tokom mnogobrojnih razgovora ocenjeno da je stabilnost Državne zajednice od izuzetnog znacaja za buduce pregovore o stabilizaciji i pridruživanju EU i da problem Ratka Mladica nikako ne bi smeo da bude preduslov za pocetak tih pregovora.

Predsednik Vlade Srbije Vojislav Koštunica razgovarao je sa bivšim nacelnikom Vojno- medicinske akademije, general-majorom Zoranom Stankovicem, o kandidaturi za mesto ministra odbrane Srbije i Crne Gore, saznaje Tanjug.

Srpski ministar kulture Dragan Kojadinovic razgovarace u Beogradu s ministrom za kulturu privremene kosovske vlade Astritom Haracijem o obnovi i zaštiti kulturne baštine na Kosovu i Metohiji.

Pripadnik srpske paravojne jedinice “Škorpioni”, Dejan Demirovic [30], osumnjicen za ratne zlocine i masakr na Kosovu i Metohiji 1999, bice izrucen vlastima u Srbiji, javio je AP.

Veceras ili u subotu ujutru ocekuje se da americke obale Meksickog zaliva pogodi novi uragan Rita jacine 4 stepena na skali od 5. Guverner Teksasa, Rik Peri, zatražio je od predsednika SAD Džordža Buša da razmesti 10.000 vojnika koji bi pomogli spasilackim akcijama posle prolaska Rite.

Na Brionima ce biti završen dvodnevni regionalni sastanak ministara unutrašnjih poslova i viših funkcionera u jugoistocnoj Evropi koji treba da usvoje regionalnu strategiju borbe protiv kriminala.

U Osnovnom sudu u Velesu, u centralnoj Makedoniji, treba da bude objavljena presuda u glavnom pretresu protiv poglavara Ohridske arhiepiskopije, mitropolita skopskog Jovana [Vraniškovskog].
u glavnom pretresu protiv poglavara Ohridske arhiepiskopije, mitropolita skopskog Jovana [Vraniškovskog].
@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…