infakt__frame.jpgRadnici Stefila uputili su dopise sa svojim zahtevima predsedniku opštine, načelniku okruga, predsedniku Trgovinskog suda i ministarstvu za ekonomske odnose u kojima se kaže da radnici ne pristaju na stečaj, da traže nastavak postupka privatizacije i isplatu otpremnina za sve zaposlene, da sastavni deo kupoprodajnog ugovora bude i obaveza isplata zaostalih zarada do momenta prekida radnog odnosa i da potencijalni kupac eventualno zadrži jedan broj radnika. Načelnik KO je na konferenciji za novinare zahteve prokomentarisao na sledeći način:

Obrenović je podsetio da opština treba da ima dva predstavnika u UO preduzeća, ali da ih dve godine nije bilo i da mu nije jasno zašto nijedan predstavnik od dva sindikata preduzeća, nije potpisao zahteve. Na pitanje novinara zašto je na spisku samo 168 radnika, Obrenović je rekao:

Fabrika “Stefila”, nalazi se na površini od oko 18,5 hektara. Preduzeće je u blokadi od 25. septembra 2000. godine, a više od tri četvrtine radnika je prodajom mašina naplatilo tužbe podnete za neisplaćene plate. U najavama je i da bi na prostru sadašnjeg Stefila sredstvima iz NIP mogla biti formirana industrijska zona i biznis-inkubator centra.

Prikaži još ovjava iz Privreda

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…