Skupština zaposlenih u DNIP Napred donela je jednoglasan zaključak da pokrenu inicijativu i upute zahtev Skupštini opštine Valjevo da razreše Jovana Bugarskog dužnosti direktora preduzeća, saopšteno je danas na konferenciji za novinare. U obrazloženju ovakve odluke navedeno je da je tokom protekla dva i po meseca Bugarski odustao od koncepcije građanskog lista i sveo Napred na bilten koji favorizuje nekoliko stranaka.
– Insistiranje štrajkača da se nastave pregovori nisu urodili plodom, a kako će se ova inisijativa završiti ostaje da se vidi, kaže Radenka Filipović, novinarka Napreda. Pravna država ipak funkcioniše, pa je tako stiglo i rešenje ministarstva za rad, zapošljavanje i socijalne politike kojim se odbija žalba Jovana Bugarskog da se prostorije lista mogu koristiti samo za rad.
Ministarstvo je takođe dostavilo i mišljenje prema kome lica koja se nalaze u štrajku, ali obavljaju minimum procesa rada mora biti plaćeno, a prema rećima štrajkača Bugarski se oglušio o takvo mišljenje pozivajući se na tumačenje koje mu je dato u Skupštini opštine da zarade ne mora isplaćivati.
Javnosti se danas obratio i nekadašnji ddirektor i glavni i odgovorni urednik Napreda Stevan Ćirić demantujući da je Jovan Bugarski ikada bio njegov zamenik navodeći jezičke i pravopisne greške koje je pravio, ali da se to trpelo s obzirom na poljoprivrednu rubriku u kojoj je radio.
Stevan Ćirić je kao socijalista na kraju rekao da sa ovakvim listom i ovakvim urednikom SPS samo gubi uticaj i da se bruka, a kolegama iz lista poručio da kad se sve završi ovaj period Napreda zauvek izbace iz sećanja naroda i svetle šezdesetogodišnje istorije lista. kad se sve završi ovaj period Napreda zauvek izbace iz sećanja naroda i svetle šezdesetogodišnje istorije lista.@@@

Prikaži još ovjava iz Samouprava

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…