Većinski sindikat Radničko jedinstvo u FV Gradac sutra u 11 sati održaće štrajk upozorenja, a već 16. septembra pozvaće zaposlene da stupe u generalni štrajk. Razlog je kao navodi predsednik ovog sindikata Novak Jakovljević održavanje nelegalne Skupštine preduzeća na kojoj je trebalo da se raspravlja o smeni UO i Skupštine preduzeća.
U fabrici je u toku nasilno rušenje legalnih organa preduzeća, tvrdi Zoran Selaković, predsednik UO FV Gradac. Cilj je da se mala interesna grupa sa direktorom stavi sve pod kontrolu i to u vreme kada ova firma treba da ide u privatizaciju.
Fabrika je nekada imala 1200 radnika, potom 600, a sada ima 320. U FV Gradac prošla poslovna godina završena je sa velikim gubitkom. I u prvih 6 meseci ove godine takođe je iskazan gubitak, a za drugu polovinu godine napravljena je poslovna politika preduzeća koja se ne poštuje. Kako su predstavnici FV Gradac danas rekli prisutno je i otkazivanje ugovora sa inostranim partnerima. Zakazivanje Skupštine na kojoj bi se razgovaralo o poverenju sadašnjem direktoru pokušava da spreči mala grupa ljudi koja bi u tom slučaju ostala bez privilegija. Prema rečima Stojanovića, predsednika Skupštine neće se dozvoliti da mračne sile poremete put i upropaste budućnost i životni opstanak zaposlenih u FV Gradac.
e se dozvoliti da mračne sile poremete put i upropaste budućnost i životni opstanak zaposlenih u FV Gradac.
@@@

Prikaži još ovjava iz Privreda

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…