Vodovod u Brankovini star je preko 30 godina, u vlasništvu je MZ i po poslednjoj kontroli voda je bakteriološki neisprvna. Pored domaćinstava, vodu sa ovog vodovoda se koristi u školi i spomen-kompleksu.

Ukoliko se u određenom periodu ne izvrši potrebno saniranje vodovoda sledi njegovo zatvaranje. Obzirom da seoski vodovodi ne nemaju upotrebne dozvole, nadležnost nad njima nema JP Vodovod već potrošači i mesna zajednica. Pitali smo i kako se vrši naplata utrošene vode?

Brankovina je značajno istorijsko i kulturno mesto i prema rečima Aleksandar Pavić, predsednika MZ Brankovina prema grubim procenam od ulaznica se godišnje naplati oko 3 milion, a zauzvrat u kompleks ne ulaže ništa i selo nema nikakve koristi od toga na bilo koji način.

Dok za Savet Brankovine Pavić tvrdi da ne postoji, direktor Valjevo turista kaže da je Savet imanovan od strane SO i da bi krajem meseca trebao da se sastane. Brankovina ima problem i Regulacionog plana i da bi se ceo kompleks šrio, da bi se razvijao seoski turizam neophodno je da se uključe i više instance kao što je Republika.

bi se razvijao seoski turizam neophodno je da se uključe i više instance kao što je Republika.

@@@

Prikaži još ovjava iz Samouprava

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…