Cementara “Novi Popovac” od danas se zvanicno zove “Holcim Srbija”, izjavila je portparol cementare Jelena Jovanovic. Jovanoviceva je novinarima rekla da usaglašavanjem sa standardima švajcarskog “Holcima” koji je kupio tu cementeru, popovacka cementra postala 119 po redu favrika u holcimovom sistemu širom sveta.
Prema njenim recima cementara je u protekle tri godine unapredila poslovanje, poboljšala sigurnost na radu i zaštitu životne sredine, za šta je uloženo 45 miliona dolara. Popovacka cementra je 116 godina nosila ime “Novi Popovac”.

Od tri otvorena pitanja koja su postojala pred šestu reviziju sporazuma s Medunarodnim monetarnim fondom, Vlada Srbije je rešila jedno i ima vremena da do kraja meseca “zatvori” i preostala dva pitanja, ukazao je u autorskom tekstu u “Politici” potpredsednik Vlade Miroljub Labus.

Predsednik Skupštine Srbije i Crne Gore Zoran Šami izjavio je u Njujorku da rešenje za Kosovo i Metohiju mora biti rezultat dijaloga Beograda i Prištine, uz pomoc medjunarodne zajednice. Šami je na Drugoj svetskoj konferenciji predsednika parlamenata zemalja clanica UN, koja se održava u Njujorku, rekao da SCG ima “težak problem Kosova”.

Predsednik Srbije i Crne Gore Svetozar Marovic izjavio je, posle susreta sa papom Benediktom XVI, da poglavar Rimokatolicke crkve buducnost Srbije i Crne Gore vidi u Evropi i da ce Sveta stolica podržati sve one koji rade na toj buducnosti državne zajednice.
e Gore vidi u Evropi i da ce Sveta stolica podržati sve one koji rade na toj buducnosti državne zajednice.
@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…