>>>Ministarstvo odbrane Srbije i Crne Gore najavilo je da će državnom vrhu i sredstvima informisanja biti prezentovana dokumentacija o ugovaranju nabavke vojne opreme sa preduzećem “Mile Dragić” iz Zrenjanina.

>>>Ministar finansija Srbije Mlađan Dinkić je u izjavi za RTS rekao: “Za ovo što je sada predmet nabavke, u svim zemljama u svetu se to radi na javni način. Ja lično mislim da smo sprečili, mogu slobodno reći, pljačku veka – jer, u pitanju je enormna suma”.

>>>Poslanici Skupštine Srbije započeće načelni pretres vladinog Predloga zakona o zaštitniku građana. Reč je o nezavisnoj instituciji, poznatoj i kao ombudsman, čiji će osnovni zadatak biti zaštita prava gradjana od nezakonitog i lošeg rada organa vlasti.

>>>Specijalni izaslanik generalnog sekretara UN za procenu ostvarivanja standarda na Kosovu Kai Eide doputovao je u Prištinu. On je izjavio da će tokom ove, četvrte posete Kosovu u svojstvu specijalnog izaslanika, boraviti u Prištini tri dana i da će potom otputovati u Beograd.

>>>Indonežanski putnički avion Boing 737-200 pao je jutros na stambeni deo Medana, grad na severu ostrva Sumatre, i svih 117 putnika i članova posade je poginulo, zvanično je saopšteno u Džakarti.

>>>Predstavnici Narodne kancelarije predsednika Srbije posetiće porodice Ivana Dejanovića i Aleksandra Stankovića, mladića iz Suvog Dola kod Lipljana, koji su ubijeni u noći između 27. i 28. avgusta, u oružanom napadu na njihov automobil na putu kod Štrpca.

>>>Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije najavila je da će članstvo tog sindikata nastaviti štrajk započet prvog dana nove školske godine, 1. septembra, sve do ispunjenja osnovnih zahteva upuc”enih ministru prosvete i sporta.

>>>U Zagrebu će biti otvorena Srpsko-pravoslavna gimnazija “Katarina Branković-Kantakuzina”, prva poratna srpska gimnazija u glavnom gradu Hrvatske, koju će pohadjati učenici iz svih krajeva zemlje. uzina”, prva poratna srpska gimnazija u glavnom gradu Hrvatske, koju će pohadjati učenici iz svih krajeva zemlje.@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…