Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije najavila je da će članstvo tog sindikata nastaviti štrajk započet prvog dana nove školske godine, 1. septembra. Kako saznajemo, od pocetka štrajka Unije, iako su sve škole u Valjevu članice ovog sindikata prosvetara, od prvog dana štrajkuje se samo u OŠ “Nada Puric” tako da su časovi u ovoj školi skraćeni za 15 minuta. Što se tiče srednjih škola, časovi su zbog štrajka skraćeni za 15 minuta u Ekonomskoj školi Valjevo i u Medicinskoj školi, a od druge smene časovi će biti skraćeni i u Poljoprivrednoj školi. U Valjevskoj gimnaziji danas će biti održana sednica sindikata nakon čega će biti doneta odluka o štrajku, a od sutra će sa štrajkom početi i Tehnička škola tako da će i u ovoj školi nastava biti skraćena.
Kako je najavljeno štrajk će trajati sve do ispunjenja osnovnih zahteva upućenih ministru prosvete i sporta Slobodanu Vuksanoviću.
Inače drugi rok za upis na fakultete čiji je osnivač Republika Srbija trajaće od 1 do 20 septembra a polaganje prijemnih ispita zakazano je za period od 5 do 7 septembra.

trajaće od 1 do 20 septembra a polaganje prijemnih ispita zakazano je za period od 5 do 7 septembra.

@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…