Predsednik Srbije i Crne Gore Svetozar Marovic najavio je da ce komesar Evropske unije za proširenje Oli Ren 9. i 10. septembra doputovati u Beograd i tada objaviti pocetak pregovora o sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju izmedu SCG i EU.

Ministar finansija Mladjan Dinkic izjavio je da je Savet ministara Srbije i Crne Gore 22. avgusta ove godine doneo odluku kojom Ministarstvo odbrane obavezuje da u narednih pet godina isplati 296 miliona evra zrenjaninskom preduzecu “Mile Dragic” za nabavku vojne opreme.

Šef Kancelarije za odnose sa medijima Vlade Srbije Srdjan Đuric izjavio je da premijer Srbije Vojislav Koštunica nije bio upoznat sa sklapanjem ugovora ministarstva odbrane SCG i zrenjanske kompanije “Mile Dragic” o nabavci vojne opreme vredne 176 miliona evra.

Kompanija za proizvodnju vojne opreme “Mile Dragic” borice se svim pravnim sredstvima da realizacija potpisanih ugovora sa ministarstvom odbrane ne bude blokirana, rekao je agenciji Beta Mile Dragic, osnivac i vlasnik fabrike.

Ministarstvo odbrane SCG saopštilo je da ce protiv ministra finansija Srbije Mladjana Dinkica podneti krivicnu prijavu zbog toga što je javno izneo podatke o vrsti i kolicini vojne opreme koja se nabavlja za Vojsku SCG.
Navodeci da ti podaci predstavljaju vojnu tajnu, Ministarstvo je u kratkom saopštenju najavilo da ce protiv Dinkica sutra podneti krivicnu prijavu.

Stalni savet Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju [OEBS] osudio je u Becu ubistvo dvojice srpskih mladica na Kosovu.

Vlada Srbije je na sednici Vlade imenovala Sandu Raškovic-Ivic za predsednika državnog Koordinacionog centra za Kosovo i Metohiju i Rasima Ljajica za predsednika Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveda.

Drugi covek teroristicke mreže Al Kaida Ajman al Zavahiri zapretio je zapadnim zemljama novim napadima preko video snimka koji je u cetvrtak uvece emitovan na arapskom satelitskom kanalu Al Džazira.
m napadima preko video snimka koji je u cetvrtak uvece emitovan na arapskom satelitskom kanalu Al Džazira.
@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…