U Srbiji je pocela nova školska godina. Ministar prosvete i sporta Srbije Slobodan Vuksanovic pozdravio je na pocetku nastave u novoj školskoj godini, 42. generaciju daka- prvaka beogradske osnovne škole “Drinka Pavlovic”.

Predsednik Srbije Boris Tadic i ministar za ljudska i manjinska prava Rasim Ljajic posetili su Osnovnu školu “Najim Fraseri” u Bujanovcu gde su prisustvovali prvom školskom danu dece koja pohadaju nastavu na albanskom jeziku.

Svedok saradnik Boža Latinovic priznao je na izdvojenom sudenju Saši Radaku, optuženom za ubistvo hrvatskih zarobljenika 1991. godine kod Vukovara, da je streljao zarobljenike na poljoprivrednom dobru Ovčari.

Medunarodno sudsko vece Okružnog suda u Kosovskoj Mitrovici, kojim je predsedavao Jan Erik Oje, oslobodilo je optužbe Dejana Mihajlovica, pripadnika Kosovske policijske službe.

Skupština Srbije završila je objedinjenu nacelnu raspravu o predlozima zakona iz oblasti trgovine, a za ponedeljak je najavljen pocetak nacelne rasprave o Predlogu zakona o Zaštitniku gradjana.

Pripadnici specijalne jedinice crnogorske policije upali su protivzakonito jutros u cetiri sata u istražni zatvor u Spžu i prebili više zatvorenika, medu kojima i Damira Mandica, optuženog za ubistvo glavnog urednika lista Dan Duška Jovanovica, javili su podgoricki elektronski mediji.

Italijanski general Đuzepe Valoto danas je u Prištini od Francuza Iv de Kermabona preuzeo dužnost komandanta Kfora, a svecanosti je prisustvovao i nacelnik Generalštaba Vojske Srbije i Crne Gore, general-potpukovnik Dragan Paskaš.

Ministarstvo za kapitalne investicije Srbije saopštilo je danas da su preduzete povecane mere obezbedjenja plovidbe, bezbednosti plovnih i hidrogradjevinskih objekata na plovnim putevima u Srbiji.
ere obezbedjenja plovidbe, bezbednosti plovnih i hidrogradjevinskih objekata na plovnim putevima u Srbiji.
@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…