Posao konsaltinga zaključen između SO Valjevo i Mašinoprojekt-kopringa od 21. decembra 2002. godine obavljen je na nezakonit način , potpisan je ugovor sa firmom koja je dala znatno veću ponudu za manje kvalitetnu varijantu, pa je shodno ovome mišljenje Anketnog odbora da je SO Valjevo oštećena za znatna materijalna sredstva. Zbog toga se u daljem postupku nalaže Opštinskom javnom pravobraniocu da slučaj pokrene kod nadležnih organa i zahteva istragu kako bi se u sudskom postupku veštačenjem utvrdila potpuna istina.
U prisustvu članova Anketnog odbora kojeg je formirala SO Valjevo sa ciljem da se ispitaju moguće zloupotrebe tokom rekonstrukcije zgrade SO, svoje iskaze dala su dva od šest lica koja su bila uključena u realizaciju celog projekta. Bivši predsednik IO Žarko Kovač obavestio je, prema rečima Gvozdenovića, predsednika opštine Valjevo Jovana Tomića da se neće odazvati pozivu jer smatra da je Skupštine nelegalna, a samim tim i Anketni odbor. U pismenoj formi Ljiljana Mitrović obavestila je članove odbora o svojim razlozima da ne prisustvuje sednici.
Branimir Adamović je odgovarajući na pitanja članova Anketnog odbora između ostalog rekao da dokumentacija koju poseduje Anketni odbor nije potpuna.
Predrag Rasulić je je izvesno vreme bio član Komisije IO koja je bila zadužena za projekat, a ovom prilikom je istakao da je potpuno nelogično da se izabere skuplja varijanta sa PVC profilom umesto kvalitetnije i ekološki zdravije aluminijumske stolarije.
Ovo je prvi Anketni odbor koji je formiran od strake SO Valjevo a koji ima zadatak da ispita sve eventualne zloupotrebe u vršenju vlasi prethodnog saziva, rekao je Slobodan Gvozdenović, predsednik Anketnog odbora.
Skupština će nastaviti dalje da radi u okviru svojih ingerencija, a nadam se i da će izvršna vlast početi da ozbiljnije radi svoj posao, zaključio je na kraju Gvozdenović.
U martu, kada je formiran Anketni odbor kao prvi problem označena je moguća zloupotreba pri rekonstrukciji zgrade SO. Tada je odlučeno i da Anketni odbor ispita i dosadašnji rad Regionalne televizije i gradske Direkcije.

no i da Anketni odbor ispita i dosadašnji rad Regionalne televizije i gradske Direkcije.

@@@

Prikaži još ovjava iz Samouprava

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…