PVK »Valis« osvojio je prvo mesto i titulu prvaka letnjeg Prvenstva centralne Srbije 2005. sa ukupno 2594 bodova osvojenih u sva tri kola letnjeg Prvenstva. Drugo mesto pripalo je PK »Jagodina 2000« sa 1689 bodova, a treće PVK »Kraljevo« koji je osvojio 1681 bod. Na takmičenju je učestvovalo 256 takmičara iz 11 plivačkih klubova.
Na programu su bile discipline 50 m kraul, leđno, prsno i delfin, 800 m i 1500 m kraul i štafeta 4 x 100 m mešovito. Takmičenje je organizovano u 5 starosnih kategorija, u muškoj i ženskoj konkurenciji, a svaki takmičar imao je pravo nastupa u maksimalno dve discipline i u trci štafeta.
U Trećem kolu prvenstva PVK »Valis«, iako ne najbolji po broju osvojenih bodova, bio je najbolji po broju osvojenih medalja – ukupno 27 – 14 zlatnih, 5 srebrnih i 8 bronzanih.
Ovo takmičenje je bilo ujedno i poslednje u ovogodišnjoj letnjoj takmičarskoj sezoni. Prema programu Plivačkog saveza Srbije naredno takmičenje je Plivački miting »Ćuran kup« koji će biti održan 15. oktobra u Jagodini.
saveza Srbije naredno takmičenje je Plivački miting »Ćuran kup« koji će biti održan 15. oktobra u Jagodini.
@@@

Prikaži još ovjava iz Sport

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…