Ugovor o zajedničkom finansiranju nastavka radova na brani i akumulaciji Rovni u 2005. godini potpisan početkom avgusta između JVP Srbija vode i JP Kolubara i vredan je 212 miliona dinara. EPS se izjasnila da ove godine neće učestvovati u finanansiranju, što znači da će se za radove na brani koristiti sredstva isključivo iz budžeta Republike i budžeta Opštine Valjevo.
Izvođači radova, Hidroinženjering hidrotehnika Beograd i Energoprojekt niskogradnja imaju obavezu da izvrše građevinske radove u skladu sa dinamičkim planom i da stvore uslove da se u 2006.-toj godini krene sa intenzivnijim nastavkom radova. U 2006. očekuje se oko 700 miliona dinara za radove na brani. Poseban akcenat će biti stavljen na odnos izvođača radova sa podizvođačima, a glavni zadatak je da se obezbedi sav materijal i kameni agregat.
Iz opštinskog budžeta za radove na brani i akumulaciji Rovni opredeljeno je 10 miliona dinara, a prema rečima Ljubomira Mucića, direktorra JP Kolubara, ta sredstva će biti upotrebljena za rešavanje imovinsko-pravnih odnosa, širenje pozajmišta gline i obezbeđivanje kamenog agregata.
Iako je rok za formiranje Komisije koja će preispitati rad i način utroška sredstava u periodu do kraja 2004. godine istekao još 7. jula od strane JVP Srbija vode još nisu dostavljena imana dva člana koja bi učestvovala u radu Komisije. Mucić očekuje da će komisija do kraja godine uspeti da sagleda način utroška sredstava i time da ocenu racionalnosti rada. Komisija ima i zadatak da sastavi dinamički plan za završetak brane i akumulacije e da ocenu racionalnosti rada. Komisija ima i zadatak da sastavi dinamički plan za završetak brane i akumulacije @@@

Prikaži još ovjava iz Privreda

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Za opremanje igrališta u valjevskim obdaništima 11 miliona dinara

Grad Valjevo će dobiti 11 miliona dinara za opremanje igrališta u dvorištima valjevskih ob…