>>>Ministar za ljudska i manjinska prava SCG Rasim Ljajic izjavio je da je haški optuženik Milan Lukic identifikovan u zatvoru u Buenos Ajresu, da mu je odreden ekstradicioni pritvor i da se pokrece postupak za njegovo izrucenja Haškom tribunalu.

>>>Savetnik predsednika Srbije Jovan Simic izjavio je da je MUP Republike Srpske vodio akciju hapšenja haškog optuženika Milana Lukica i dodao da do njegovog hvatanja nije moglo da dode bez koordinirane akcije više službi.

>>>Hrvatsko Državno tužilaštvo dobilo je od Vrhovnog suda odobrenje da se deo istražnih poslova vezanih za optužbe protiv Branima Glavaša sprovede izvan Osijeka, najverovatnije u Zagrebu, piše zagrebacki Vecernji list.

>>>Ministarstvo energetike Srbije uputilo je ministarstvima finansija i trgovine zahtev da cene goriva, bez akciza i poreza, budu povecane za oko 16 odsto, odnosno od 3,5 do 5,5 dinara po litru u zavisnosti od vrste.

>>>Guverner Narodne banke Srbije Radovan Jelašic izjavio je da ce odluka o povecanju devizne obavezne rezerve banaka za tri odsto i smanjenju obaveznog izdvajanja sredstava banaka po osnovu nove devizne štednje sa 47 na 45 odsto, uticati umirujuce na inflaciju i dodatno ojacati poverenje u bankarski sistem zemlje.

>>>Srpsko nacionalno vece severnog Kosova podržalo je moguci dijalog premijera Srbije Vojislava Koštunice i pokrajinskog premijera Bajrama Kosumija i predložilo da do susreta dode u severnoj Kosovskoj Mitrovici.

>>>Prvi zamenik šefa UNMIK-a Lari Rosin izjavio je da najnovije pretnje medunarodnim zvanicnicima i lokalnom osoblju angažovanom u medunarodnim misijama, nece “odvuci pažnju” od pravog puta za buducnost Kosova.

>>>Gradonacelnik Podgorice Miomir Mugoša najavio je da ce iskljuciti vodu i struju Sabornom hramu Hristovog Vaskresenja ukoliko Mitropolija crnogorsko- primorska ne plati komunalije za taj verski objekat, koji je još u izgradnji.
liko Mitropolija crnogorsko- primorska ne plati komunalije za taj verski objekat, koji je još u izgradnji.
@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…