SPS je aktivna i spremna za naove akcije kako na lokalnom tako i na republiičkom nivou, izjavio je na današnjoj konferenciji za novinare portparol OO SPS Predrag Maksimović i dodao da je posle silnih osporavanja skupštinske većine na lokalnom nivou od strane takozvanog demokratskog bloka stiglo priznanje da ona ipak postoji što se, kako je istakao, videlo u saopštenjima kojima su se obraćali sa konkretnim zahtevima po određenim pitanjima. Time su, kaže Maksimović, priznali da su godinu dana obmanjivali građane da je sve što se radi u Skupštini nelegalno. Oni i dalje nastavljaju sa opstrukcionom politikom čiji je osnovni motiv što gore – to bolje. Najbolji primer za to je navodna briga za zaposlene u listu Napred. Maksimović je takođe dodao da su pripadnici demokratskog bloka u protekle četiri godine mirno posmatrali gašenje Valjevske banke, propadanje Stefila, Srbijanke, Uzora. On je zapitao da li je predlog da se osnuje fond solidarnosti za zaposlene u Napredu mogao da se osnuje i za radnike koji su u protekle četiri godine ostali bez posla.
– Koliko se zalažu za nezavisno novinarstvo pokazali su 2000.-te godine kada su izumeli svoje čuvene kvote i za v.d.direktora postavili čoveka sa srednjom školom bez dana novinarskog iskustva. Kada se sve uzne u obzir postavlja se pitanje u kom grmu leži zec? da li je privatizacija lista toliko željena i forsirana, jedan od bitnijih razloga. Ko to hoće i kome se žuri i zna li se možda i ko je kupac?
Maksimović je postavio i pitanje da li je smena načelnika okruga u funkciji građana ili je on žrtva unutarstranačkih obračuna. Na kraju je dodao da za SPS nezavisno novinarstvo nisu samo slova na papiru i da presudnu reč uvek daju građanima. Svi problemi mogu da se reše kao oni koji sada postoje tako i oni koji će se tek pojaviti. č uvek daju građanima. Svi problemi mogu da se reše kao oni koji sada postoje tako i oni koji će se tek pojaviti.@@@

Prikaži još ovjava iz Politika

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

Primopredaja dužnosti načelnika Кolubarskog upravnog okruga

“Odlukom Vlade Republike Srbije, na dužnost načelnika Кolubarskog upravnog okruga po…