Stejt department ozdravio je odluku Ljiljane Karadžić da pozove svog supruga Radovana da se preda Tribunalu u Hagu.

U apelu za zaštitu porodice Radovana Karadžića koji je njegova svetost patrijarh srpski gospodin Pavle uputio javnosti kaže se: “Dužan sam da upozorim moćne strane činioce, za koje verujem da su takođe hrišćani, da se ne može i ne sme ucenjivati, zlostavljati i kažnjavati cela porodica zbog jednog njenog člana.

Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom Rasim Ljajić izjavio je da, ukoliko se haški optuženik Radovan Karadžić dobrovoljno preda Tribunalu, rastu šanse da i bivši vojni vođa bosanskih Srba Ratko Mladić završi u Hagu.

Predsednik Vlade Srbije Vojislav Koštunica zatražio je puštanje na slobodu Arhiepiskopa Jovana. Premijer je ocenio da je svaka vrsta progona i kažnjavanja ljudi na verskoj osnovi “neshvatljiva i duboko suprotna zajedničkom interesu svih zemalja da se u regionu unapređuju i razvijaju prijateljski odnosi”.

Makedonska vlada ne može da reaguje “u slučaju Vraniškovski”, odnosno vladike Jovana, jer je reč o odluci sudske vlasti koja je nezavisna, izjavio je šef pres centra Vlade Makedonije Marijan Đurovski.

Savet za Kosovo i Metohiju ocenio je da brojni pokazatelji ilustruju da je Kosmet daleko od ispunjenja standarda, posebno kada su u pitanju osnovna prava nealbanskih zajednica i stvaranje multietničkog Kosmeta.

U finalu SP u Montrealu, vaterpolisti SCG večeras igraju finalni meč protiv selekcije Mađarske. Susret počinje u 21.25 RTS-1 i RTS-SAT. u, vaterpolisti SCG večeras igraju finalni meč protiv selekcije Mađarske. Susret počinje u 21.25 RTS-1 i RTS-SAT.@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…