Prvi upisni rok u cetvorogodišnje i trogodišnje srednje škole u Srbiji završen je danas.
U srednjim školama u Srbiji ostalo je ukupno 12.144 slobodnih mesta, od cega 3.392 u cetvorogodišnjim i gimnazijama, 8.752 u trogodišnjim, a 2.422 ucenika ostalo je nerasporedeno u prvom upisnom krugu. Najviše slobodnih mesta ima u mašinskim školama – oko 3.000, u školama poljoprivrednog usmerenja ostalo je 1.500, elektrotehnickim 1.300, a gimnazijama oko 1.200 mesta. U kolubarskom okrugu za 1898 mesta u srednjim školama konkurisalo je 1360 učenika, a 1351 osmak položio je kvalifikacioni ispit. U narednoj školskoj godini za trogodišnje školovanje bilo je 787 mesta, a u četvorogodišnjem 1118. Nakon prvog upisnog roka ostalo je još 227 slobodnih mesta i to 213 za trogodišnje i 14 za četvorogodišnje školovanje.

Nakon prvog upisnog roka ostalo je još 43 neraspoređena učenika koji će svoju šansu da se upišu na neki od preostalih smerova moći da realizuju u ponedeljak 11. 7. kada će biti objavljnne konačne liste i isti dan od 8 do 15 sati biti obavljen upis.

Peme podacima Ministarstva prosvete, Odeljenje u Valjevu 338 učenika van naše opštine upisalo je nastavak obrazovanja unašem gradu, a 103 učenika van područja KO takođe će narednu školsku godinu provesti u nekoj od valjevskih srednjih škola što prema rečima načelnice ovog odeljenja Zorice Jocić predstavlja potvrdu kvaliteta srednjoškolskog obrazovanja u Valjevu. Ove godine bio je raspisan i konkurs za vanrednu nastavu za šta je prijavljeno i primljeno tri učenika. Nakon kvalifikacionih ispita nije bilo žalbi od strane učenika, roditelja ili nastavnika okružnoj komisiji, a veliku pomoć i ove godine pružili su SO Valjevo, KO i SUP Valjevo.

tavnika okružnoj komisiji, a veliku pomoć i ove godine pružili su SO Valjevo, KO i SUP Valjevo.

@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…