Zamenik predsednika Opstine Valjevo Zoran Ilic, juce je u Beogradu razgovarao sa nemackim ambasadorom dr ANDREAS ZOBEL-om, prvim sekretarom ambasade zaduzenim za privredu -DIRKOM SHULZ-om i Markom Jeremicem, naucnim saradnikom iz predstavnistva Udruzenja nemackih industrijsko-trgovinskih komora za Srbiju i Crnu Goru. Zamenik Ilic upoznao ih je sa privrednim, prirodnim i turistickim potencijalima valjevskog kraja. Ovom prilikom razmatrane su i mogucnosti donatoskog ulaganja u infrastrukturne objekte na podruju valjevske opstine, iako je u ovom trenutku Vlada Nemacke opredeljuje donatorska sredtsva samo za opstine koje imaju do 30.000 stanovnika. Opstina Valjevo ponudice projekte uredjenja Jaza, seoskih vodovodnih mreza i ponudice donaciju za toplifikaciju grada.

U narednom periodu u planu su i susreti, razgovori sa ambasadorima Norveske, Kanade i Poljske.

A predsednik Opstine dr Jovan Tomic,zamenik Zoran Ilic,direktor Direkcije za izgradnju Miroslav Burmazovic i direktor Srbijanke Tomislav Rankovic, razgovarace danas o statusu ovog preduzeca i daljim aktivnostima oko privatizacije.

Inace, Opstina Valjevo opredelila je 10 miliona dinara za rekonstrukciju i izgradnju 22 elektroenergetska objekta na podrucju opstine. Rec je o mrezi niskog napona i dalekovodima. Radovi ce poceti u avgusti, neki objekti ce se raditi i pre tog termina, a kako je planirano ceo posao bice zavrsen do kraja godine.

na, a kako je planirano ceo posao bice zavrsen do kraja godine.

@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…