Juče je bez prisustva medija održana trinaesta sednica Opstinskog Veca, kojoj je prisustvovalo 6 clanova,dok su ostali bili opravdano odsutni.
Na dnevnom redu bilo je razmatranje izvestaja o radu Centra za socijalni rad u 2004, ali i plan rada ove Ustanove u tekucoj godini, u kome je pored ostalog istaknuto da ce zaposleni i dalje raditi na afirmaciji Domskog odeljenja “dr Mihailo Stupar” sa akcentom na uvodjenju alternativnih oblika zastite dece i omladine.
Milojko Lazic, direktor Centra, ovom prilikom je istakao jedan od problema sa kojima se ova ustanova susrece, a to je neuredjena i neosvetljena ulica koja vodi pored Studenta ka Domu “Mihailo Stupar”, naglasivsi da bi zbog bezbednosti dece trebalo tu sto hitnije postaviti nekoliko ulicnih svetiljki.
Ovom prilikom, precedavajuci Zoran Iilic, rekao je da se rebalasom budzeta u narednoj godini moraju opredeliti znatno veca sredstva za socijalne slucajeve, kojih, na zalost u valjevskoj opstini ima iz godine u godinu sve vise.
Clanovi Veca razmatrali su i program poslovanja Direkcije za robne rezerve Opstine Valjevo u 2005.godini, u kome je naglaseno da ce se realizovati plan prosirenja asortimana robnih rezervi mesa u zivoj stoci, nabavkom 120 priplodnih jagnjadi, 75 teladi za tov i 12 priplodnih steonih junica, za sta je opredeljeno 2,5 miliona dinara. Clanovi Veca su prihvatili ovaj izvestaj uz dodatak da se utvrde kriterijumi po kojima ce se vrsiti raspodela priplodnih junica i teladi, sto ce biti uradjeno u ponedeljak. Na dnevnom redu bio je i izvestaj o poslovanju JP “Rovni Kolubara” u predhodnoj godini. On ce biti upucen skupstini na razmatranje, a Opstinsko Vece je konstatovalo da izvestaj nije sistematican i egzaktan. Da je poslovanje bilo neracionalno, da su neopravdano bila velika nematerijalna ulaganja-izdvajanje za zarade i naknade clanovima Upravnog odbora. Opstinsko Vece ce predloziti da se pokrene pitanje odgovornosti lica koja su dovela do ovakve situacije u JP “Kolubara Rovni”.
Na danasnjoj sednici precedavajuci Zoran Ilic, izvestio je clanove Veca sa zakljuccima danasnjeg sastanka upravo vezanog za ovu temu u JP “Kolubara Rovni”,na kome su bili i predstavnici “Srbija Vode” i Republickog Ministarstva za poljoprivredu, vodoprivredu i sumarstvo, na kome je usaglaseno da se radovi na brani i akumulaciji nastave za 30 dana, posle pauze od 9 meseci, i da JP”Kolubara Rovni” do kraja godine zadrzi sadasnji status, kao i to da komisija u cijem ce sastavu biti predstavnici “Srbija vode”, resornog ministarstva i opstine Valjevo, sto hitnije napravi analizu dosadasnjeg rada na ovoj kapitalnoj investiciji, jer po njihovoj oceni, bilo je dovoljno novca da se brana i akumulacija zavrse, a 50 odsto sredstava je neopravdano utroseno.
Upravo zbog toga, 5 i 6 tacka dnevnog reda-razmatranje izvestaja o problematici nastavka radova na izgradnji brane i akumulacije i program poslovanja u ovoj godini JP”Rovni”-skinuti su sa dnevnog reda danasnje sednice dok se ne dobije izvestaj komisije, koji je orocen na 30 dana. Clanovi Veca prihvatili su izvestaj o radu JP “Valjevo turista”za 2004.godinu kao i plan rada za tekucu godinu koji ce biti predmet razmatranja na Opstinskom Vecu.
Prihvatajuci izvestaj o radu Ustanove za fizicku kulturu ‘Valis”, clanovi Veca su izneli stav da bi trebalo ubuduce ova Ustanova da ima i plan rada za tekucu godinu i da to od sada postane praksa.
Ovom prilikom,razmatran je i izvestaj o radu Kulturno prosvetne zajednice Valjevo za predhodnu godinu, prilikom cega je predlozeno da se pored programa za tekucu godinu koji bi moralo da postoji, razmotri mogucnost pripajanja Ustanova kulture koji se finansiraju iz Opstinskog budzeta, sto ce biti predmet razmatranja na narednoj sednici.
va kulture koji se finansiraju iz Opstinskog budzeta, sto ce biti predmet razmatranja na narednoj sednici.
@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…