Šefovi poslaničkih grupa u Skupštini Srbije nisu se danas dogovorili o tekstu deklaracije o osudi ratnih zločina, pa je predsednik parlamenta Predrag Marković kazao da taj predlog neće staviti na dnevni red.

Srbi iz Kosovske Mitrovice i danas nastavljaju proteste u blizini glavnog mosta na Ibru, zbog odluke UNMIK-a da most bude otvoren dva puta dnevno, na sat vremena, za civilni saobraćaj.

Državni tužilac Hrvatske Mladen Bajić zatražio je od tužioca za ratne zločine Srbije Vladimira Vukčevića materijal iz predmeta “Škorpioni”, u skladu sa Sporazumom o regionalnoj saradnji dva tužilaštva, saopšteno je iz Tužilaštva za rante zločine.

Počela je isplata prvog dela jednokratne novčane pomoći Vlade Srbije za 15.000 socijalno ugroženih radnika u Kragujevcu. Isplata pomoći od po 8.000 dinara trajaće sedam dana i obavljaće se preko “Delta banke” za one koji novac dobijaju u gotovom, dok će za ostale radnike finansijska pomoć biti uplaćivana na njihove žiro-račune, posredstvom drugih banaka.

Predsednik Srbije i Crne Gore Svetozar Marović izjavio je da se svaki pošteni, dobronamerni i iskreni Srbin stidi zbog zločina u Srebrenici i upozorio da se taj zločin ne može pravdati nijednim zločinom učinjenim nad Srbima.

Susretima sa britanskim privrednicima potpredsednik vlade Srbije Miroljub Labus je danas nastavio dvodnevnu posetu Velikoj Britaniji.

U više od 190 osnovnih i srednjih škola u Srbiji nije održan prvi čas, u znak upozorenja Unije sindikata prosvetnih radnika, zbog nepostojanja Posebnog kolektivnog ugovora za te škole.

Predsednik Nacionalnog Saveta za saradnju sa Haškim tribunalom Rasim Ljajić obavestio je danas predsednika Vlade Srbije Vojislava Koštunicu da Nacionalni savet ne raspolaže niti jednim dokumentom, niti bilo kakvom informacijom o tome da je u Haškom tribunalu vođen ili da se vodi bilo kakav postupak protiv zamenika predsednika Srpske radikalne stranke Tomislava Nikolića.
ili da se vodi bilo kakav postupak protiv zamenika predsednika Srpske radikalne stranke Tomislava Nikolića.
@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…