Međunarodna biciklisticka trka “Kroz Srbiju” svečano je otvorena 13. juna ispred Hrama Svetog Save u Beogradu, a u šest dana na stazi od 1.000 kilometara biće voženo pet etapa i dve poluetape.
Trka “Kroz Srbiju” prvi put je vožena pre 66 godina, a ova je 45. po redu, za koju je prijavljena 21 ekipa iz 20 država, sa 126 vozača.
Trka je najbolji način da Srbiju upoznaju mnogi od onih koji je “ne vide dobro”, jer će se predviđenom maršrutom “pozitivno iscrtati jedno od mnogih lica Srbije. Ovo takmičenje je nešto što predstavlja Srbiju u svetu kao jedinstvenu ponudu. Ovo je način na koji su se spojili sport, turizam i država, da budu u istom poslu i pomažu Srbiji”.

Nagradni fond trke iznosi 17.500 evra, od kojih će pobednik dobiti 1.322 evra, a nagrade će dobiti i prvih 20 takmičara u svakoj ekipi, kao i u generalnom plasmanu.
Pored Vlade i Narodne banke Srbije, ovogodišnju trku su pomogli i brojni sponzori, kao i skupštine opština kroz koje će se trka voziti.

Prvog dana trke, odnosno danas voziće se dve poluetape: Beograd – Požarevac i Požarevac – Jagodina, za sutradan je predviđena vožnja od Jagodine do Kopaonika, a dan kasnije od Kopaonika do Vranja.
Etapa od Vranja do Niša voziće se 17. juna, Niš – Čačak 18. juna, a poslednja etapa, od Čačka do Valjeva 19. juna.
Vranja do Niša voziće se 17. juna, Niš – Čačak 18. juna, a poslednja etapa, od Čačka do Valjeva 19. juna.
@@@

Prikaži još ovjava iz Društvo

Оstаvitе оdgоvоr

Vаšа аdrеsа е-pоštе nеćе biti оbјаvljеnа.

Pročitajte još

TA „Vaskršnji susreti planinara Srbije“

Prema kalendaru akcija PS Srbije PSD „Magleš “ iz Valjeva Vas poziva na Tradicionalnu akci…